9 Mart 2012 Cuma

Mucize Yağlar

Kozmetik ürünleri paylaştım az önce.Gerçekten piyasadaki en iyi ürünlerdi paylaştıklarım.Ama doğa bizlere gerçek mucizeyi çoktan sunmuş.Biz kullanmayı bilmiyoruz.Doğada bulunan birçok bitkiden çıkarılan yağlar cilt üzerinde adeta yeniden doğuş etkisi yaratacak güçte.Görelim bakalım hangileriymiş bunlar :)


Biberiye Yağı:
  • Kan dolaşımını hareketlendirir, ağrıları dindirir ve tatbiki olarak kan yapar.
  • Yağın sindirimine yardımcı olur.
  • Eklem ve romatizma ağrılarına iyi gelir.
  • Gargara yapılarak kullanıldığında mikropları öldürücüdür.
  • Hazımsızlıktan oluşan gazları söktürür. Safra salgısını artırır.
  • İdrar söktürücüdür.
  • Kadınlarda aybaşını düzene sokar. Gecikmeleri önler, iyi bir adet söktürücüdür.
  • Bakteri öldürücüdür, sindirimi kolaylaştırır ve bağırsak bölgesini rahatlatır.

Kayısı Çekirdeği Yağı:Kayısı çekirdeği yağı, Ahmet Maranki İbrahim Saraçoğlu, Ender saraçoğlu ve Suna Dumankaya tarafından tavsiye edilen ve cilde faydaları olan bir bitkisel yağdır. Kayısı çekirdeğindeki bitkisel yağların damıtılmasından elde edilen kayısı çekirdeği yağı, özellikle cilt yaşlanmaları, cilt lekeleri ve cilt kırışıklıkları gibi cilt sorunlarına iyi gelmektedir. Kayısı çekirdeği değişik vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Kayısı yağında A, D, E, K vitaminleri bulunur. Özellikle A vitamini cildi gençleştirici ve cilt kırışıklığı ve lekelerini yok edici özelliklere sahiptir. Sivilceler nasıl geçer sorusunun cevaplarından birisi deKayısı yağı çekirdeği kullanmaktır. Kalsiyum, Magnezyum ve Selenyum gibi mineraller ve iz elementler bakımından da zengin bir sihirli iksir olan Kayısı çekirdeği yağı, özellikle kuru ciltlere iyi gelmekte ve kuru ciltli kişilerde görülen cilt yıpranmalarını engellemektedir. Haftada 2 kez cilt kırışıklıkları olan bölgelere uygulanan kayısı çekirdeği yağı cildi gençleştirir.
Kayısı çekirdeği yağı aynı zamanda selülitli bölgelere uygulanırsa bölgesel zayıflama ve incelme çabalarınızda da faydalı olur. Kayısı çekirdeği yağının zayıflamaya doğrudan etkisi olmasa da selülit hücrelerini eritmekte ve selülite bitkisel çözüm olarak öne çıkmaktadır.
Kayısı çekirdeği yağının faydaları bunlarla bitmez. Kayısı çekirdeği yağının faydaları arasında selülit tedavisi de yer almaktadır. Eczanelerde ve aktarlarda kayısı esansı olarak ta sorarak temin edebileceğiniz kayısı çekirdeği yağı faydaları çok olan ama hiç bir yan etkisi zararı olmayan bir bitkisel tedavi solüsyonudur.Kaysı çekirdeği‘nin bazı kimyasal işlemlerle yağının damıtılmasından elde edilen yağın şişelenmesinden ibarettir.
Kayısı yağı aynı zamanda kalsiyum, magnezyum, karotin ve betakaroten maddelerini içeriyor. Kayısı yağıyaşlanmayla ortaya çıkan kırışıklıkları azaltıyor.

   Susam Yağı:Özellikle E, A ve B kompleks vitaminleri içeren susam yağı mineral olarak da demir ve kalsiyumbakımından hayli zengin. İçeriğinde sesamol, besamolin ve sesamin antioksidanları da barındırıyor. Ayrıca içerdiği omega 9 oranı ve antioksidanlar nedeniyle ısıya, tere ve ışığa karşı dayanıklı; cilde sürülmesinden sonra güneş ışığı altında uzun süre bozulmadan kalabiliyor. İçindeki doğal lesitin ve antioksidan maddeler, yağın derinlere kadar emilmesini sağlıyor. Böylece cildin yaşlanması engelleniyor. Susam yağı; saç için de çok etkili. Uzmanlar; doğrudan saç diplerine uygulanırsa saçları güçlendirdiğini belirtiyor. İçeriğindeki kalsiyum sayesinde tırnakları da onarıyor.

Badem Yağı:Badem yağıbadem çekirdeğinin soğuk pres yöntemi ile sıkılmasından elde edilir, soluk sarı renkli, hafif kokulu ve ceviz tadında bir sabit yağdır. Badem yağı kuru ve çatlak ciltleri çok olumlu etkiler ve pürüzlerini giderir. Ayrıca badem yağı saç besleyici olup, saç dökülmesini önler. Kabızlık giderici özelliği sahiptir. Antioksidan e vitamini yönünden oldukça zengin olan badem yağı bu özelliği ile yaşlılık etkilerinden ve pek çok hastalıktan koruyucudur. Bunların yanında badem yağı hamilelik sırasında karın bölgesine uygulandığında, doğum sonrası çatlakların oluşmasını engellediği bilinmektedir.

Kekik Yağı:Bedeni kuvvetlendirir. Hazmı kolaylaştırır, iştahsızlığı giderir.Sinirleri kuvvetlendirir. Kalp çarpıntılarını keser. Bağırsak kurtlarını düşürür.iltihabını giderir. Salgı bezlerinin düzenli çalışmasını sağlar, idrar söktürür. Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar. Böbreklerdeki ve mesanedeki mikropları öldürür. Cinsel isteği arttırır. Tansiyonu geçici olarak yükseltir; Hastalıklara karşı direnme gücünü arttırır. Çocuklarda görülen kansızlığı giderir. Kan dolaşımını düzenler. Müzmin öksürük, Astım, Bronşit ve iltihaplı Zatülcempte faydalıdır. Grip, beyin nezlesi ve Anjinde etkilidir. Kekik suyuyla banyo Romatizma ağrılarını dindirir.Kandaki şeker miktarını azaltır. Kollestrolü düzenler.

Ananas Yağı: Kilo Verdirici, Cilt Nemlendirici, Saç Parlatıcı, Stres Giderici, Bağışıklık Sistemini Güçlendirici.

Emu Yağı: Cilt Nemlendiricisi: Streoidsiz, hormonsuz, cildin en derin katmanlarına kadar nüfuz eder. Gözenekleri tıkamaz.

• Bebek Pişikleri: Bebeklerdeki kaşıntı ve rahatsızlığı gidermeye yardımcı olur

• Çatlaklar: Yeni oluşmuş çatlakları yok eder ve oluşacak olanları önler.

• Saç bakımı: Şampuanınıza 1 damla ekleyin ve yıkayın.Böylece saç derisi nemlenir ve saçlar daha parlak bir görünüme sahip olur.

• Dudaklar: Kurumuş ve çatlamış dudakları canlandırır ve uçukları tedavi eder.

• Masaj: Deri altı iltihapları kurutur ve kas ağrılarını tamamen dindirir.

• Güneş Yanıkları & Yanıklar: Daha az ağrıyla ve iz bırakmadan daha çabuk iyileşmeyi sağlar.

• Tırnaklar: Güçsüz ve nemsiz tırnakları onarır ve katikülleri güçlendirir.

• Yaralar: Emu yağı ,ameliyat sonrası izlerin yok olmasında yardımcı olur ve yara izlerini yatıştırarak iyileşmeyi kolaylaştırır.

• Egzama-Psoriasis: İltihap ve tahrişleri azaltır.Aynı zamanda yoğun nem sağlar.

• Eklemler/Kaslar/Romatizma: Ağrı ve iltihabı azaltıcı etkisi vardır.

• Morarma ve Kas ağrıları: Ağrıları dindirmede ciddi oranda etkisi vardır ve morarmaların çabuk iyileşmesini sağlar.

• Böcek Isırmaları ve Sokmaları: Kaşıntı Ağrı ve iltihabı yok eder.

• Pets:En sadık dostlarınızın tüy ve derisini, doğal olarak nemlendirir.


devamını oku: Emu yağı faydaları-mucize iksirler http://mucizeiksirler.blogspot.com/2011/02/emu-yagi-faydalari.html#ixzz1oco2FSKU


Hiç yorum yok: