17 Mayıs 2012 Perşembe

Yaza Hazırlık Yazı Dizisi 2:Vücut

Her ne kadar havalar limoni gitse de hepimiz çoktan kalın giysilerimizden kurtulduk.Kışın depoladığımız yağlar göz önüne serildi.Daha da serilecek.Havaların böyle limoni gitmesini fırsat bilip en azından biraz daha fitleşebilmek adına kozmetikler,spor ve diyet üçlüsünden faydalanmanın tam zamanıdır diye düşünüyorum.Buna ek olarak medikal estetikten de yararlanılabilir.Onunla ilgili de birtakım bilgiler vereceğim.


Selülitsiz ve Mutlu

Kabus geldi çattı.Hareketsiz yaşam,yoğun çay-kahve tüketimi,gazlı içecekler,hızlı kilo alıp vermeler,hormonal değişimler bize ağır bir fatura ödetiyor maalesef.Zayıfı,kilolusu,kadını,yaşlısı,hatta 9-10 yaşında küçücük kızları bile yakalıyor bu kabus.Paniğe gerek yok.Selülitin tek gerçek düşmanı hareket.Yaptığınız spora,biraz da kozmetikleri eklerseniz,sıkılaştırıcı(firming) kremler,ev yapımı masaj yağları vs,selülitlerinizden kurtulmamanız için bir sebep yok.
Uzmanlar özellikle basen sorunu yaşayan bayanlar için uzun mesafeli yürüyüşü öneriyor.Koşmak değil yürümek sizi hem inceltirken hem de yağ yakımınızı arttıracak.
Uzman diyetisyen Selahattin Dönmez'in selülit ve basenler için acil durum tarifi ise tam da bu aylar için.
Fark Etmeden Diyet'in Basen Eriten Çorbası
tencereye 6 adet taze yıkanmış taze kuşkonmaz 1 adet taze kabak 2 diş taze sarımsak 1 adet kuru soğan az suda pişirilir rondodan geçirilir
su miktarını sevdiğiniz çorba kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. sulu seviyorsanız biraz daha sıvı koyu seviyorsanız kıvamlı yapınğer etkili sonuç almak istiyorsanız bu çorbayı akşam veya öğle yemeklerinizin yerine alternatif olarak kullanmalısınız
basenleri eriten fark etmeden diyetin çorbası ve yanına 1 ince dilim taze ananas. çok etkili basen bölgesi yağlarını yok edici formül.









Selülit kremleri yerleşik olmayan selülitler için geçici bir çözüm olabilir.Ancak asıl yapılacak olan düzenli beslenme ve bol bol hareket.Ama masajın da faydasını yadsıyamayız.Peki hangi masaj kremleri?İşte onlardan bazıları...


Africology Cellulite Detox ve Slimming Detox 

Detoks Selülit – Limon otu, Servi, Sardunya, Greyfurt 
Toksinlerin vücuttan atılmasına doğal yolla yardımcı olur, yağ birikimlerinin oluşmasını engeller (bu uygulama, Lenf Akıtma Masajı ve evde kullanım için vücut fırçası ile birlikte yapılmalıdır). 
KULLANIMI: Seçtiğiniz yağı tüm vücudunuza uygulayacağınız masaj tedavisi olarak uygulayın; yüz ve boyun bölgenizden kaçının. Yatmadan önce rahatlamak için tavsiye edilmektedir. Banyo esnasında bir kapak kullanılabilir. 
Methode Jeanne Piaubert Certitude Minceur İnceltici Krem
Bu, hepsi bir arada bütün bir zayıflatıcı üründür. Vücudun tamamına etkili bir sonuç verir. Siluetine önem veren herkese. Şekere karşı olan içerik sayesinde kolojen fiberlerini glikasyonu, zararlı şekerlerin birikmesi sonucu meydana gelen sertleşmeyi engeller. Böylece cilt pürüzsüz hale gelir ve kapitonlardan kurtulur. Daha ince bir vücut için; yağa karşı olan kompleks sayesinde (Güçlendirilmiş alfa yağ kırıcı içerik+kafein) dokularda, özellikle inatçı bölgelerde bloke edilmiş olan fazlalıkların yakılmasını kolaylaştırır. Hafif bir vücut için; suya karşı olan kompleks sayesinde şişkinliği giderir, mikro dolaşımı destekler ve su tutumu sonucu meydana çıkan rahatsızlık verici ağırlık hislerini ortadan kaldırır. İçeirğindeki Macademia yağı, Salisilik asit, Şekere karşı olan içerik, Yağa ve suya karşı kompleksler ile temel etkin ve eksiksiz bir incelik elde edeceğinizden emin olabilirsiniz. Cildiniz daha sıkı hale gelir, kapitonlar daha az görünür hale gelir. Her gün sabah ve/veya akşam hafif bir masajla bacaklar, kalçalar, karın ve kol içlerine uygulayınız.

Methode Jeanne Piaubert Dietic Minceur Yağ Kırıcı Thermo Roll-On


Yağ kırıcı, kapitonlara karşı Thermo-stick.. Çok zayıf olsalar bile inatçı yağ fazlalıklarından şikayet eden herkese. Aktif içerikleri sayesinde intaçı yağ depolarını hedefler. Aktif vücut şekillendirici içerikler slikatlı xantho kompleksi ve hydroglykolik bitki özleri ile thermo-dinamizm özelliği aktif içeriklerin emilimini hızlandırır. Bunlara ek olarak, içeriğindeki bitki özleri ciltteki kılcal damarları korur. Roll-on başlığı hedeflenmiş vücut şekillendirme için uygulamada kolaylık sağlar. Kapitonlar için formüle edilmiştir. İnatçı, süngerimsi bölgelere yağlı karın bölgesi ve kalça üstüne uygulanmalıdır.Thermo-drenaj olarak etki eder ve kapitonların hızlı bir şekilde yok edilmesine yardımcı olur. Cilt pürüzsüzlüğüne ve sıkı görünümüne kavuşur. Günde bir defa masaj sonrası kapitonların en çok bulunduğu bölgeler üzerinde diz içleri, kalça üstü, kalçalara dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın. Ardından ellerinizi yıkayın. Tahriş olmuş cilt üzerinde, varisli bölgelerde ve çok sıcak banyo sonrasında uygulama yapmayın.





Dimdik Göğüsler



Hepimizin hayali dimdik göğüslerimizin olması.Ancak çok sık kilo alıp vermeler,hatalı sütyen kullanımı,hareketsizlik büyük kısmı yağ dokusundan oluşan göğüslerimiz için kabus gibi.Sporla deformasyon bir ölçüde azaltılabilir ama masajla da desteklemek gerek.Özellikle kolajen miktarı fazla,kafein ve yosun özleri içeren göğüs kremleri dekolte bölgenizi güzelleştirirken,hem göğüslerinizin daha fazla sarkmasını engelleyecek hem de pürüzsüzlük sağlayacak...


Clarins Gel Buste Super Lift 
Uygulandığı andan itibaren göğüsler gerginleşerek form kazanıyor ve günden güne daha sıkı ve dolgun bir görünüm alıyor.


  • Göğüs ve dekoltenizin güzelliğini artıran zengin, satensi bir krem.
  • İçeriğinde eşsiz sıkılaştırıcı bileşenler ve nemlendiriciler bulunur.
  • Üstün bir göğüs sıkılığı ve cildin yeniden yapılanması etkisi sunar.
  • Su takviyesinde bulunarak nem dengesini korur.
  • Cilde yeni bir dayanıklılık, parlaklık ve pürüzsüzlük verir.




Çatlaklara Veda

Hamilelik,ergenlikte alınan kilolar,cilt dokusunun ince oluşu,genetik faktörler çatlaklarla her yaşta karşılaştırabiliyor bizi.Özellikle kolajenden yoksun,nemsiz ciltleri daha fazla vuran çatlaklar için cildinizi nemsiz bırakmamalı ve hem içeriden hem dışarıdan bakım uygulamalısınız.
Kilo verme dönemlerinde beslenmenizde badem,yerfıstığı,kabak çekirdeği gibi omega 3 ve omega 6 bakımından zengin yağlı tohumları eklerseniz aşırı çatlak oluşumunu engelleyebilirsiniz.
Dışarıdan bakım içinse yine dermokozmetikçiler imdadımıza yetişip birçok ürün sunuyorlar piyasaya.

Bildiğiniz gibi iki tip çatlak var.Bir;hamilelik dönemi çatlakları.İki;kilo alıp vermeden oluşan,ya da ergenlikte ortaya çıkmıi yerleşik çatlaklar.Yerleşik çatlakların rengi özellikle beyaz ise tamamen yok etmek mümkün değil.Ancak görünümlerini azaltabilirsiniz.


Bu ürünler dışında saf badem yağı,zeytinyağı,defne yağı,portakal yağı gibi yağları tek tek ya da karıştırıp cildinize her banyodan sonra nemliyken masaj yapabilirsiniz.Avokado yağı da özellikle selülitli ve çatlaklı bölgelerde oldukça etkili...


Medikal Estetik

Son yöntemlerle çok kısa bir sürede forma kavuşabilir,sıkılaşabilir,incelebilirsiniz.Memorial Hastanesi Medikal Estetik Uzmanı Dr.Seran Göçer'den Öneriler;


Lipoliz

Amerika ve Avrupa ülkeleri ile aynı anda Türkiye’de de yeni uygulanmaya başlanan yepyeni bir yöntemle diyete gerek kalmaksızın selülitlerden kurtulmak ve zayıflamak artık mümkün. Liposuction iğnesi de denilen bu yöntemle 5-10 seansta ameliyatsız ve yan etkisiz zayıflama gerçekleştiriliyor.
Diyetsiz zayıflama yöntemi Yazın gelmesiyle birlikte güzelliğine önem veren kadınların kabusu haline gelen selülitlerden kurtulmak için en yeni yöntemin lipoliz iğneleri olduğunu belirten Memorial Hastanesi Medikal Estetik Bölümü’nden Dr. Seran Göçer yeni yöntemi anlattı: “Çok ince iğnelerle vücudun zayıflaması istenilen bölgelerine zayıflatıcı özelliği olan ilaç karışımı veriliyor. Yan etkisi olmayan leschytn ve bazı bitkisel özlerin karışımından oluşan bu iğne, aynı zamanda kolesterolün de dengede tutulmasını sağlıyor. İğne, bölgedeki yağ hücrelerini çeviren zarları eritiyor ve yağların yok olmasını sağlıyor.”
Gıdı ve göbek bölgesinde başarılı sonuçlar veriyor 5-10 seansta bölgedeki yağ ve selülitler yok olurken vücut yapısına göre en az 3 beden incelme sağlanabiliyor. Bu yeni yöntem özellikle karın, bel, basen yağları başta olmak üzere gıdı bölgesindeki yağlarda da etkili oluyor. Kadınlar kadar erkekler üzerinde de etkili olan bu iğneler özellikle “ Türk kası” denilen göbek bölgesinde başarılı sonuçlar veriyor.
Kolesterolü de dengede tutuyor Vücuda uygulanan karışımın bitkisel özlerden oluştuğuna dikkati çeken Dr. Seran Göçer şöyle devam ediyor: “Bu çok ince iğneler sayesinde artık diyete gerek kalmaksızın bölgesel zayıflama gerçekleştiriliyor. İçindeki bitkisel özler nedeniyle hiçbir yan etkisi olmayan bu iğneler hem bölgesel zayıflama gerçekleştiriyor hem de kolesterolü dengede tutuyor.”






SELÜLİT TEDAVİSİNDE DEVRİM! 
DİYET YOK, LEKE YOK, VÜCUTTA ENERJİ BİRİKMESİ YOK!

Çağdaş tıp, selülitleri yok etmek için yepyeni bir tedavi yöntemi geliştirdi; Aküstik Dalga Tedavisi (Accustic Wave Threapy)…  Akustik Dalga Tedavisi-AWT modern, ağrısız ve etki derecesi yüksek bir yöntemdir ve her yaştaki kişiye uygulanabilir.

Yıllar boyunca selülit birçok farklı yöntemle tedavi edilmeye çalışılmış, ama bu tedavilerden birçoğundan tatmin edici sonuçlar alınamamıştır. Günümüzde ise AWT CelluActor ve D-Actor ile önemli bir yeni buluşun temsilcisi konumundadır.

 AWT : Ağrısız, iğnesiz, ameliyatsız kalıcı çözüm!
Selülit için öngörülen tedavi şekli haftada 2 olmak koşulu ile sadece 3-4 haftadır. Kontrollü gruplarda yapılan çalışmalarda tedavi öncesi ve sonrası alınan kan örneklerinde serbest yağ asitlerinin ve gliserolün yani yağ doku parçalandığında açığa çıkan ürünlerin anlık arttığı biyokimyasal olarak kanıtlanmıştır. 
Şok dalgaları önce ve sonrasında cildin sıkılaşması, yağ dokusunda oluşan kayıplar gerçek ve bilimsel olarak gösterilebilir. Cilt sıkılaşması ve yağ doku kaybı nedeniyle özel bir diyete gerek kalmadan bölge başına % 5-12 arasında incelme söz konusudur. Şok dalgalarının cilt sıkılaşmasındaki başarısından hareketle geliştirilen özel bir başlıkla, daha yüzeysel uygulamalar yapılmakta ve cilt gençleştirmede de güvenle kullanılmaktadır.

AWT tedavisini ve tedavi teknolojisini izleyen gazeteci-yazar  Sinem Barkın, bu yeniliği Yeni Aktüel Dergisi’ne şu manşetle taşımış;

“Hollywood yıldızlarından mankenlere, dünya sosyetesinden Madonna'ya herkes selülitlerinden kurtulmak için bir 'akustik dalga tedavisi'nden bahsediyor. Üstelik birkaç yıldır Avrupa ve Amerika'da uygulanan yöntem sonunda Türkiye'de.”

AWT, BeautyandyounG Güzellik ve Estetik Merkezi’nin öncelikli servislerinden…

Avrupa ve Amerika’da uygulanan Akustik Dalga Tedavisi (AWT) şimdi BeautyandyounG ile herkesin emrinde!

AWT ile ilgili yazarın diğer önemli saptamalara ise şöyle:

“Portakal kabuğu denince meyvenin kastedilmediğini artık birçok kişi biliyor. Portakal kabuğu görünümlü cilt; yani selülit pek çok kadının ortak kâbusu. Araştırmacılar yağları yok eden aşıyı bulamadılar ama portakal kabuğunu 'soymak' için yeni bir yöntem geliştirdiler: AWT yani Akustik Dalga Tedavisi. Yöntem şimdiye kadar bilinen kozmetik ve klinik uygulamalardan farklı. Kozmetik ürünlerin selülit problemine geçici çözüm getirdiğiyse hepimizin malumu. Klinik uygulamalarsa acı verici olmanın yanı sıra ciltte deformasyona yol açabiliyor. AWT ise acısız, iğnesiz, ameliyatsız kalıcı çözüm iddiasında… Ve işte bu yöntem artık Türkiye'de. 
AWT'nin çalışma prensibi nano-enerji dalgalarına dayanıyor. Kısa süreli ve yüksek enerjili şok dalgaları yağlı dokunun çözülmesini sağlayarak cilt görünümünü pürüzsüzleştiriyor.
Yağ dokusu erkekler ve kadınlarda farklı biçimlerde oluşuyor. Erkeklerde yağları oluşturan ve destekleyen bağ dokusu iplikleri temel olarak deriye paralel bir biçimde uzanıyor; böylece deri altında biriken yağ tabakaları en düşük seviyede çözüldüğünden cilt düzgün görünüyor. Kadınlardaki yağ tabakası ise deriye dik oluştuğu için bağ dokusunun destek yapısı, deriyi aşağıya çekerek pürüzlerin oluşmasına sebep oluyor. 


Selülit ve bölgesel zayıflama tedavisine yeni bir yaklaşım getiren AWT selülitin başlıca iki nedeni üzerine etki gösteriyor. Birinci etkisi selülite yol açan fibröz septa ve yağların alt dermis (derinin katmanlarından) içinde oluşturduğu çıkıntılar üzerinde görülüyor. İkinci etki ise şok dalgaların deriden ve yağlardan geçip fibröz septayı kollajenden ayırarak deriyi serbest bırakması yönünde; böylece cilt yüzeyi düzgün görünüme kavuşuyor.
Ödem ve yağ birikmesi selülitteki büyük sorunlar. AWT dermisin kalınlaşmasına ve yağ tümseklerinin azalmasına yardımcı olduğundan yağ fazlalıkları ve gevşek cilt sorununu da azaltıyor. Araştırmalar düzenli uygulama sonrası cilt elastikiyetinin üçüncü ayda yüzde 71.6 arttığını gösteriyor. “

AWT Uygulama
Akustik şok dalgaları enerjisini kaybetmeden hedef dokulara ulaşabilsin diye, uygulama yapılacak olan bölgeye önce jel uygulanır. Ortalama her selülit tedavisi yaklaşık 30 dakika sürer ve bu süre kişiden kişiye değişebilir. Haftada 2 olmak üzere 8-10 seans uygulanır. Uygulamanın hemen sonrasında 2- 3 litre sıvı tüketilmesi önerilir.  Ortalama olarak haftada 2 tedavi seansı üzerinden 2 -4 hafta sonunda tedavinin başarısı açıkça görülmekte ve ölçülebilmektedir.

Selülit, egzersiz ve kilo verme çalışmalarıyla çok fazla etkilenmemektedir!
Yüzeysel yağ tabakaları arasında oluşan selülit, egzersiz ve kilo verme çalışmalarıyla çok fazla etkilememektedir. Bunun nedeni yüzeysel yağ dokusunun egzersiz ve kilo verme işlemlerinden çok az etkilenen yağ dokusu olmasıdır. Düzenli spor yapan, diyetine dikkat eden kadınlarda bile bu nedenle selülit görülmektedir. Özellikle kalça, basen, karın ve baldırlarda görülen bu problem yağ depolanmasının fazla olduğu bölgelerde daha da çok oluşabilir. 
 
AWT bölgesel yağ fazlalıkları  kadar ve cilt gevşekliği sorununu da çözüyor!
AWT ile selülitin yanı sıra bölgesel yağ fazlalıkları ve cilt gevşekliği sorunu da birlikte çözüm bulmaktadır. Cilt elastikiyetindeki artış 3. ayda %71,6 olarak bildirilmiştir. Genetik olarak erkek vücudunda 18 milyon kadın vücudunda ise 21 milyon yağ hücresi vardır. Ayrıca kadın bedeni lenfatik dolaşım açısından daha yavaştır. Bunların sonucunda lipogenez ,yani yağ yapımı da daha yüksek ve kolaydır. AWT ile bu kısır döngü tamamen tersine dönmekte lipoliz artmakta ve ödem çözülmektedir. Selülitteki iki büyük sorun ödem ve yağ birikmesidir. Verilen şok dalgaları direk yağ dokuda çözülme sağlar. Lenfatik damarlarda ise özel metabolitlerin açığa çıkıp geçirgenliğin artmasıyla ödem sorunu da çözülmüş olur. 
Sonuç olarak AWT- Akustik Dalga Terapisi derinin doğal elastikiyetini ve sıkılığını geri kazanmasına yardımcı olur. Uygulama yapılan bölgelerdeki portakal kabuğuna benzeyen selülit görüntüsü ise tedaviye bağlı olarak süreç içinde yok olur ya da azalır. 

AWT ile Uygulama yapılan bölgeler:
-Kalçalar
-Kolların Üst Kısımları
-Bacaklar
-Karın Bölgesi
-Yüz Bölgesi (Toparlama Ve Yapılandırma)
-Göğüs Bölgesi (Toparlama)
Akustik Dalga Tedavisi-AWT selülit tedavisinde gerçekten bir devrimdir. Eskimiş geleneksel yöntemlerin önerdiği diyet AWT’de yok! AWT tedavisi vücudunuzda leke yapmaz ve önemlisi enerji birikmesi oluşturmaz.  

Hiç yorum yok: